Házi műzli szelet

2016-03-26

  • Mennyiség: 5
  • Elkészítési idő: 30m

Putóczki  Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 10 dkg zabpehely
  • 1 darab alma
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 5 darab aszalszilva
  • víz
  • 1 evőkanál olajos mag

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Kimérjük a zabpelyhet egy tálba, az almát ráreszeljük összekeverjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, majd azt is a tálba tesszük. Az olajos magvakat ízlésünk szerint beleszórjuk, elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Lépés  2

Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, rárakjuk a keverékünket, és kb. 5 mm vastagra kézzel vagy vizes kés segítségével ellapogatjuk.170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.Ha megsült, felszeleteljük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.