Hidegtál

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Fodor Emese  receptje

Egyéb hozzávalók

  • 3 darab sárgarépa /franciasaláta /
  • 3 darab fehérrépa /franciasaláta /
  • 20 dkg zöldborsó /franciasaláta /
  • 2 darab főttkrumpli /franciasaláta /
  • 2 darab alma /franciasaláta /
  • 3 darab kisebb savanyú uborka /franciasaláta /
  • 3 darab tojás /majonéz/
  • 2,5 dl étolaj /majonéz/
  • csipet só /majonéz/
  • 1 evőkanál mustár /majonéz/
  • ízlés szerint fehér,bors,citromlé /majonéz/
  • tartármártás: az elkészített majonéz
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint mustár,cukor
  • pici só,bors ,citromlé
  • 8 darab főtt tojás /kaszinótojás/
  • tartármártás /kaszinótojás/
  • ízlés szerint petrezselyemzöld /kaszinótojás/
  • 2 dkg vaj /besamelmártás/
  • 2 evőkanál liszt /besamelmártás/
  • 2 dl tej /besamelmártás/
  • ízlés szerint cukor,só,bors,torma
  • sonkatekercs:10 szelet sonka
  • besamel

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

FRANCIASALÁTA: Azzal kezdjük az egész műveletet, hogy 3 tojásból sűrű majonézt készítünk, amit összekeverünk 1 dl tejföllel, ízesítjük mustárral, cukorral, őrölt borssal, pici sóval és citromlével. ( = tartármártás) A sárgarépát, fehérrépát kis kockákra vágjuk és enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne főzzük szét!). Szűrőkanál segítségével egy mély tálba szedjük a megfőtt répakockákat, majd a vízbe szórjuk a borsót. Ha az is megfőtt kiszedjük és a burgonyákat is megfőzzük a vízben. Ha a zöldségek kihűltek, hozzákockázzuk a főtt burgonyát, az almát és az uborkát, majd leöntjük a tartármártás 2/3-ad részével, alaposan összekeverjük. (A maradék 1/3-ad tartár a kaszinótojáshoz kell majd)

Lépés  2

KASZINÓTOJÁS: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi tartárt adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott petrezselymet hozzáadva habosra keverjük. A tojáskrémet visszatöltjük a tojásfehérjék üregébe és a töltött felükkel lefelé a franciasalátára rakosgatjuk őket, majd a maradék 1/3-ad tartármártást vékony sugárban rájuk csorgatjuk, úgy, hogy mindenütt befedje.

Lépés  3

SONKATEKERCS: Besamel mártást készítünk: 2 dkg vajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, felengedjük 2 dl hideg tejjel és állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk. Ha kihűlt ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük az ecetes tormát, picit cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk. Az ízesített besamellel megtöltjük a sonkaszeleteket, felgöngyöljük roládnak, a tálra rakjuk. A maradék krémet habzsákba tesszük, a sonkatekercs végeit és tetejét megdíszítjük vele,petrezselyemzölddel is díszítjük.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.