Hortobágyi húsos palacsinta

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 50m

Medovarszki Tamásné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt (palacsintához)
  • 1 darab tojás (palacsintához)
  • 1 dl tej (palacsintához)
  • 1,5 dl ásványvíz (palacsintához)
  • 1 csepp só (palacsintához)
  • 50 dkg pörkölt
  • 2 dl tejföl (a pörkölthöz keverjük)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő (a pörkölt szaftjába)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A palacsinta elkészítéséhez a lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük. Ebből a mennyiségből 8 db palacsintát sütünk.

Lépés  3

Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.

Lépés  4

Leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.

Lépés  5

A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.

Lépés  6

A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.

Lépés  7

Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.