Hortobágyi palacsinta

2016-02-12

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 1:30 h

A hortobágyi palacsinta egy hagyományos,magyaros étel,melyet bármikor készíthettek.

Nézzük csak a receptet::

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 3 kanál zsír
  • 1 mk só
  • 1 csipet bors
  • 3 kanál pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás (palacsintához)
  • 3 dl tej (palacsintához)
  • 20 dkg liszt (palacsintához)
  • 1 csipet só (palacsintához)
  • 1 dl étolaj (palacsintához)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csirkecombból hagyományos pörköltet főzünk,ha elkészült,akkor emeljük ki a húsokat a szaftból és fejtsük le a csontról.

Lépés  2

A szafthoz öntsünk 2 dl vizet és forraljuk ki,majd tejfölös habarással sűrítsük és szürjük át egy szitán. Tálalásig tarsuk melegen.

Lépés  3

A lefejtett húst vágjuk össze nagyon finomra egy kés segítségével.Vannak akik húsdarálóval szokták aprítani,én a késes verziót kedvelem inkább.

Lépés  4

Süssünk adagonként 2-3 db palacsintát. Megtöltjük a palacsintákat a szaftból kiszedett,összeaprított hússal. A palacsintákat a töltelékkel szorosan meghajtjuk. A tejfölös szafttal leöntjük tálaláskor a forró palacsintákat.

Lépés  5

Külön kínűljunk mellé a mártásból és tejfölből is.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(2 / 5)

2 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Kókuszos kocka

  • Ünnepi kávé

  • Rakott skót tojás

  • Hortobágyi húsos palacsinta

  • Tojássalátás fagyi szendvics

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.