Göngyölt csirkemell

2016-03-21

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 50m

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 4 darab csirkemell filé
  • 4 darab tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet őrölt fehér bors
  • 8 szelet bacon

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk.

Lépés  3

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát 4 egyforma szeletre vágjuk.

Lépés  4

Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két fél főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük.

Lépés  5

A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk.

Lépés  6

A tekercseket tepsibe, vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt 180-190 fokon megsütjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(4.6 / 5)

4.6 5 44
Értékeld a receptet

44 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.