Húsvéti sonkás rétes

2016-03-22

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Palkó Dorottya receptje

Egyéb hozzávalók

  • 4 darab főtt tojás
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg zöldség vegyesen, pl: borsó, répa, kukorica, karalábé
  • 1 darab póréhagyma
  • 2 kiskanál mustár
  • 4 kanál tejföl
  • só, bors
  • 1 adag leveles tészta
  • kevés liszt a nyújtáshoz
  • 1 darab felvert tojás a tészta lekenéséhez

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Minden alapanyagot, ami a tavaszhoz és főként a húsvéthoz kapcsolódik, fogjuk és összedolgozzuk, majd egy jó nagy adag tésztába pakoljuk. Lekenjük tojással és már mehet is az egész a sütőbe, onnan meg a húsvéti asztalra a családnak és a lelkes locsolóknak. Jól hangzik? Na ugye, akkor süssétek meg mindenképpen!

Lépés  2

A tojásokat és a zöldséget főzd meg. A hagymát karikázd fel, a sonkát pedig aprítsd kis kockákra. Ha megfőtt a tojás pucold meg és ezt is vágd össze.

Lépés  3

Egy edénybe keverd össze a tejfölt, a mustárt és sózd, borsozd. (A sóval csak óvatosan, mert a sonka elég sós magában is.) Add hozzá a zöldségeket, a hagymát, a tojást és a sonkát, majd az egészet keverd össze.

Lépés  4

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, majd halmozd a közepére egy csíkban a tölteléket. A téglalap hosszabb oldala mentén ferdén vagdosd be a tésztát, majd hajtsd fel a két végét. Hajtsd felváltva az oldalsó tésztacsíkokat a töltelékre, majd az egészet kend le felvert tojással. Ha gondolod borsozd meg. Süsd kb. 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.

 

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.