Húsvéti tál

2016-02-19

  • Mennyiség: 8
  • Főzési idő: 60m

Bodnár Éva receptje,melyet Húsvétra ajánlunk!

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 darab zsömle
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál törött bors
  • 4 evőkanál libazsír
  • 1 darab californiai paprika
  • 6 darab főtt tojás
  • 15 dkg sajt
  • 1 marék só
  • 2 darab nyers tojás

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A hagymákat apróra vágjuk és fedő alatt, lassú tűzön, 2 evőkanál libazsíron megpároljuk (nem pirítjuk!). A zsömléket vízben áztatjuk, majd jól kinyomkodva a húshoz morzsoljuk. Hozzátesszük a párolt hagymát, a két nyers tojást, sót, borsot és egynemű masszává gyúrjuk. Kettéosztjuk és zsemlemorzsával meghintett méretes fóliára rakva gáztepsi szélességű téglalapokat formázunk belőlük, úgy, hogy a középső 1/3 rész vastagabb, míg a 2 szélén lévő 1/3 részek vékonyabbak legyenek. A téglalapok középére a tenyerünk élével mélyedést nyomunk. Megpucoljuk a tojásokat és levágjuk két végükről a fehérje részeket (így vágáskor minden szeletben a tojás sárgája is benne lesz) és elrendezzük az egyik téglalap mélyedésében. A másikba az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát és sajtot rendezzük el. A fólia segítségével mindkét oldalát felhajtva szép, egyenletes rudakat formálunk a húsmasszából. Tepsibe helyezzük, majd a rudak tetején 1-1 evőkanálnyi libazsírt elpöttyögetünk. 200 fokon szép pirosra sütjük, közben a megolvadt zsírral meglocsolgatjuk. Langyosan, vagy hidegen szeleteljük. Méltó része annak a húsvéti tálnak, amit sonkából, tojásból és sárga túrúból szoktam összeállítani.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.