Tepsis csirkemell
2016-03-31- Konyha:Magyaros
- Étrend:Ebéd
- Nehézségi fok:Könnyű
-
Hozzáadás kedvencekhez

- Mennyiség: 6
- Elkészítési idő: 1:10 h
Kautz József receptje
Egyéb hozzávalók
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 kg burgonya
- 9 szelet sonka
- 6 darab tojás
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej fehér hagyma
- 1/2 csokor újhagyma
- 10 dkg bacon
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 5 dl étolaj
- 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
Az étel elkészítésének leírása
Lépés 1
Készítsük elő az alapanyagokat.
Lépés 2
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.
Lépés 3
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.
Lépés 4
Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel.
Lépés 5
Erre került a szeletelt sonka, karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma majd a burgonya másik fele.
Lépés 6
Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Átlag pontszám
(4.3 / 5)
6 ember pontozta a receptet