Tepsis csirkemell

2016-03-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 1:10 h

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 kg burgonya
  • 9 szelet sonka
  • 6 darab tojás
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1/2 csokor újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 5 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük.

Lépés  3

A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.

Lépés  4

Egy tepsi aljára /24×30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel.

Lépés  5

Erre került a szeletelt sonka, karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma majd a burgonya másik fele.

Lépés  6

Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet

6 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.