Húsvéti töltött dagadó

2016-03-29

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 2:10 h

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1,5 kg sertés dagadó
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg gomba
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 6 darab tojás
  • 3 darab szikkadt zsemle
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál só
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • 2 kanál sertés zsír

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásokból négyet megfőzünk.

Lépés  3

A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.

Lépés  4

A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk.

Lépés  5

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét.

Lépés  6

. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük

Lépés  7

A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük

Lépés  8

. Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Lépés  9

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(4.4 / 5)

4.4 5 23
Értékeld a receptet

23 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Hozzászólás (1)

  1. Beküldte: Toldi Auguszta on 2016-03-29

    Rá szavazok

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.