Igazán finom mézeskalács

2016-10-25

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 0,80 kg liszt
  • 0,35 dkg porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsír
  • 3 egész tojás
  • 3 dl méz
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • Díszítéshez:1 db tojásfehérje
  • Díszítéshez:6 evőkanál kristálycukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A száraz alapanyagokat összekeverjük,majd hozzáadjuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a felmelegített langyos mézet,a tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk.A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.

Lépés  2

A tésztát lisztezett deszkán három mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és szilikonlapra rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül.

Lépés  3

A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot. A sűrűsége akkor jó, ha jó sűrű. A habverőt kiemelve nem szabad, hogy folyjon vagy csöpögjön.Akkor tökéletes ha megáll rajta. Habzsákba vagy nylonzacskóba rakva rajzoljunk vele különböző motívumokat a kihűlt mézeskalácsokra.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.