Így főzz Töltött káposztát karácsonyra!

2016-10-27

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 4:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg sertés lapocka vagy dagadó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék rizs
  • őrölt fehérbors, só, pirospaprika
  • 15 db savanyúkáposzta levél
  • 0,8 kg szálas savanyú káposzta
  • 10 dkg kenyérszalonna
  • 1 db tojás
  • 4 kk pirospaprika
  • 60 dkg sertés oldalas
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A sertéshúst 1 fej hagymával ledaráljuk, hozzáadjuk a rizst, sót, borsot,tojást,1 kk. pirospaprikát jól kidolgozzuk. A káposzta vastag erét eltávolítjuk, bele töltjük a tölteléket. Két végét jól becsomagoljuk, hogy ne bomoljon ki.

Lépés  2

A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk,majd leszűrjük és a zsíradékon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd megszórjuk szokásos módon pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel és kiforraljuk.

Lépés  3

Ráterítünk egy sor savanyú szálas káposztát, ráhelyezzük az oldalast, megint egy sor káposztát majd egy sor töltött káposzta felét, egy sor savanyú káposztát. (megismételjük ugyan ezt a töltött káposzta másik felével).

Lépés  4

Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje.tetejére zsíradékot, pirospaprikát, a felöntő lébe sót teszünk. Nagyon lassan , lefedve készre főzzük.

Lépés  5

Tálaláskor friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Átlag pontszám

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.