Így készíts tökéletes zserbót!

2016-10-28

  • Mennyiség: 6-8
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg sima liszt /tészta/
  • 35 dkg margarin /tészta/
  • 3 dkg porcukor /tészta/
  • késhegynyi só /tészta/
  • 1 tojás /tészta/
  • 3 tojássárgája /tészta/
  • 1 dkg élesztő /tészta/
  • 3 evőkanál tejföl /tészta/
  • 1/2 citrom reszelt héja /tészta/
  • 30 dkg sárgabaracklekvár a kenéshez
  • 25 dkg dió /töltelék/
  • 20 dkg cukor /töltelék/
  • 25 dkg étcsoki a bevonásoz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt a meglangyosított tejfölben feloldjuk, hozzáadjuk a tojást és a tojások sárgáját,simára keverjük.

Lépés  2

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, egy kis sóval, és az élesztős, tojásos tejfölt a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, összedolgozzuk könnyedén.

Lépés  3

A tésztát legalább 3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük (én előző nap este szoktam elkészíteni). A tésztából 4 egyenlő cipót készítünk.

Lépés  4

A diót megdaráljuk, összekeverjük a cukorral. A cipókat a sütőlap nagyságának és alakjának megfelelően egyenletesen kinyújtjuk.

Lépés  5

Az első lapot nyújtófára felcsavarva a tepsibe helyezzük, vékonyan átkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét.

Lépés  6

Rátesszük a második lapot, megkenjük a lekvárral vékonyan, majd a maradék cukros diót rászórjuk, és végül ráborítjuk ugyan így a harmadik és negyedik lapot is.

Lépés  7

Letakarva 30-40 percig pihentetjük. Tojásfehérjével átkenjük, a tésztát villával megszurkáljuk, középforró sütőben 40-50 pecig sütjük.

Lépés  8

A megsült tésztát kihűlés után leheletszerűen áthúzzuk, vízgőz felett olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.