Így készítsd a keksztekercset!

2016-10-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 30m

Egyéb hozzávalók

  • 0,25 kg porcukor /tészta/
  • 0,50 kg háztartási keksz /tészta/
  • 10 dkg dió /tészta/
  • 4 kanál kakaópor /tészta/
  • 2 dl tej /tészta/
  • 5 dkg vaj /tészta/
  • 10 dkg vaj /krém/
  • 20 dkg porcukor /krém/
  • 10 dkg kókuszreszelék /krém/
  • 3 kanál tej. /krém/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A kekszet a diót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a tejet.

Lépés  2

Az így nyert tésztát nyújtódeszkára tesszük /alá zsírpapírt/ és kinyújtjuk téglalap alakúra és az előre elkészített krémmel megtöltjük.

Lépés  3

A vajat a porcukorral és a tejjel jól elkeverjük és hozzáadjuk a kókuszreszelék 3/4-ed részét, a többit meghagyjuk a tekercsre. A tészta kinyújtása előtt a zsírpapírt is meg kell szórni. A krémbe és a tésztába is lehet egy kis rumot tenni.

 

Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Bólé friss gyümölcsökből

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.