Kakaós fonott kalács

2016-02-24

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 60m

Dávid Krisztina receptje

Egyéb hozzávalók

  • 35 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • 20 gr porélesztő
  • 2 dl cukormentes mandulatej
  • 1 csipet só
  • 30 gr eritrit
  • 3 darab tojássárgája
  • 25 gr kókuszolaj
  • 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 1,5 dl cukormentes mandulatej
  • 1 darab tojássárgája
  • 0,5 dl cukormentes mandulatej
  • 2 teáskanál eritrit

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki a hozzávalókat a recept szerint.

Lépés  2

A 1 dl langyos tejben egy teáskanál eritritet keverünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

Lépés  3

A liszthez hozzáadjuk a sót, a 30 g eritritet, a 3 db tojássárgáját, a kókuszolajat, hozzákeverjük a maradék 1 dl tejet, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt.

Lépés  4

. A tészta 1/3-át átrakjuk egy másik edénybe és belekeverjük a kakaót és a 1,5 dl tejet.

Lépés  5

Mindkét tésztát átgyúrjuk, és 1 órát lefedve meleg helyen kelesztjük. A kakaós adagból egy rudat sodrunk, a másik tésztából pedig kettőt. Hármas fonásban befonjuk, úgy, hogy a kakaós legyen középen. A végeit összenyomkodjuk és befonjuk, majd a másik végeit is összenyomjuk. Letakarva még 30 percig kelesztjük.

Lépés  6

Az 1 db tojássárgáját a 2 teáskanál eritrittel és a 0,5 dl tejjel összekeverjük és megkenjük a tetejét.

Lépés  7

Előmelegített sütőben 190 fokon 40 percig sütjük. Félidőben letakarom alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg , de a belseje még süljön. Hagyjuk kicsit kihűlni, és szeletelhető is.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Ír krémlikőr házilag

  • Parajjal töltött fogasfilé friss salátával

  • Narancsos forralt bor

  • A legfinomabb flódni karácsonyra

  • Lazactatár

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.