Káposztás pogácsa

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg fejeskáposzta lereszelve
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1-2 dl tejföl(amennyit a tészta felvesz)
  • 1 dl étolaj
  • 2 kávéskanál só
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab tojás

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A káposztát lereszeljük vagy egészen apróra vágjuk, megsózzuk, legalább negyed órát állni hagyjuk, aztán jól kinyomkodjuk belőle a sós levet. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a kinyomkodott káposztát, belerakjuk a vajat, belemorzsoljuk az élesztőt, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejföl hozzáadásval, amennyitől összeáll, tésztává gyúrjuk.

Lépés  2

A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, egy kenőecsettel vékonyan bekenjük olajjal, aztán balról középre, jobbról középre, felülről középre és alulról rá összehajtogatjuk.Letakarjuk, és negyed órát pihentetjük. A kinyújtást, olajjal kenést, hajtogatást és a pihentetést még kétszer megismételjük.

Lépés  3

A harmadik pihentetés után a tésztát két centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük, késsel berácsozzuk, aztán pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.