Karácsonyi habkarika

2016-10-28

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 1:30 h

A habkarika legalább annyira kapcsolódik a Karácsonyhoz, mint a bejgli és a mézeskalácsházikó.
Jól mutat az ünnepi asztalon vagy a karácsonyfán díszként.

Egyéb hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje,
  • 36 dkg porcukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral(szilikonlap) kibélelünk.

Lépés  2

A fele porcukrot 100 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.

Lépés  3

A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz.

Lépés  4

Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz.

Lépés  5

Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.

Lépés  6

Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 60 fokon szárítjuk 100 percen át.

Lépés  7

Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.