Karácsonyi habkarika

2016-10-27

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 1:15 h

Egyéb hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • piros ételfesték

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral(szilikonlap) kibélelünk. A fele porcukrot 100 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.

Lépés  2

A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz.Ebbe a szirupba csepegtetjük bele az ételfestéket.

Lépés  3

Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz.

Lépés  4

Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.

Lépés  5

Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 60 fokon szárítjuk 100 percen át.

Lépés  6

Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.