Karfiollal töltött fasírozott

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 50m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • 1 darab tojás
  • 2 darab zsemle
  • ízlés szerint só
  • 1 darab vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab karfiol
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.

Lépés  3

ól összedolgozzuk. Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést csinálunk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél óra hosszat sütjük.

Lépés  4

Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.

Lépés  5

Egy tojást 2 evőkanál olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverünk.

Lépés  6

Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.