Keksztekercs

2016-03-11

  • Mennyiség: 5
  • Főzési idő: 30m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • tej
  • kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj /krém/
  • 30 dkg porcukor /krém/
  • 20 dkg kókuszreszelék /krém/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

Összekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak.

Lépés  3

A tésztát 2 részre osztom. A gyúródeszkát beszórom kókusszal, az egyik tésztát vékonyra sodrom, megkenem a porcukorral és kókusszal kikevert vaj felével, majd feltekerem, és a maradék tésztát is ugyanígy készítem el.

Lépés  4

A hűtőbe teszem 3-5 órára, majd szeletelve kínálom.

 

Címkék:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.