Kismalac krumplipüré

2016-03-30

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • 4 szelet párizsi
  • 2 darab oljbogyó
  • 2 szál fodrospetrezselyem
  • 0.5 mokkáskanál majonéz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.

Lépés  3

Amikor megfőtt leszűrjük, margarinnal és a tejföllel jó alaposan kikeverjük.

Lépés  4

Egy tányérra vagy tálcára halmozzuk, és kismalac formát alakítunk ki belőle.

Lépés  5

Párizsi szeletből elkészítjük a füleit és az orrát. Az orrára nyomunk majonézt. A szemei olívabogyó.

Lépés  6

Fodros petrezselyemmel díszítjük.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.