Kivis rizsfelfújt

2016-03-21

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 2 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 4 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 6 darab kivi

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

Átmossuk, majd leszűrjük a rizst.

Lépés  3

Tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.

Lépés  4

Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.

Lépés  5

Rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.

Lépés  6

Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.

Lépés  7

Befedjük a massza másik felével, és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Címkék:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.