Kókuszos túrómousse

2016-10-25

  • Elkészítési idő: 45m

Egyéb hozzávalók

  • 30 dkg áttört tehéntúró
  • 3 dl habtejszín
  • 3 ek. zselatin
  • 6 ek. kókuszreszelék
  • 5 ek. porcukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom
  • pár szem friss gyümölcs

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A zselatint oldjuk fel kevés forró vízben és hagyjuk visszahűlni.A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét.e.

Lépés  2

A túrót rakjuk egy keverőtálba és adjuk hozzá a porcukrot,reszelt citromhéjat,kókuszreszeléket és a tejszínhab 1/3-ad részét.Keverjük össze alaposan,majd lassan keverjük bele a kihűtött zselatint,ami kellemes folyik még

Lépés  3

.Amikor simára kevertük a túrókrémet ,akkor keverjük bele a maradék tejszínhabot és gyors mozdulatokkal keverjük át.A kikevert túrós masszát önthetjük folpacckal bélelt őzgerincbe,vagy egy műanyag dobozba.

Lépés  4

Rakjuk hűtő szekrénybe legalább 4 órára.Ha kellően megdermedt,akkor tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral,de akár tésztamorzsát is rakhatunk alá. A dobozból fagyis kanállal könnyen kigombócozhatjuk.Ha őzgerincbe készítettük ,akkor egy éles késsel tudjuk szeletelni. Kb.2 2 ujjnyi szeleteket vágjunk belől

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.