Kókusztekercs meggyel

2016-03-30

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • tej az összeállításhoz
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kókuszreszelék a külső szóráshoz
  • ízlés szerint magozott meggy

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy egy könnyen kezelhető masszát kapjunk. Majd 3 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.

Lépés  2

A kisebbeket egy vizes konyharuhán téglalap alakúra nyújtjuk(20x30) A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.

Lépés  3

A nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe. Vizes konyharuha helyett lehet folpackot is használni,Én azt a massza tetejére raktam és úgy nyújtottam.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.