Korhely halászlé

2016-10-25

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 1 db kb. 1,5 kg-os ponty
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fél citrom
  • 1 dl tejföl
  • őrölt tárkony
  • pirospaprika
  • fehér bors
  • babérlevél
  • 1 dl száraz fehér bor.

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük.

Lépés  2

A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje.

Lépés  3

Hozzáadjuk a bort. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal.

Lépés  4

Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk. Tálalás: Aki szereti, széles metéltet adhat mellé. Friss fehér kenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.