Körtébe bújt karfiolfasírt

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 40m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 darab karfiol
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 darab zsemle
  • g só
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 6 darab babérlevél
  • 6 darab szegfűszeg

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Lépés  3

Zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kihűlt karfiollal, tojással.

Lépés  4

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a lisztet, zsemlemorzsát.

Lépés  5

Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Lépés  6

Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel alaposan kikeverjük.

Lépés  7

Gombócokat egyesével becsomagoljuk egy-egy adag krumplipürébe, és tenyerünkkel körte alakot formázunk belőle.

Lépés  8

Mindegyik körte tetejére teszünk egy babérlevelet és egy szem szegfűszeget.

Lépés  9

Vékonyan lekenjük zöld ételfestékkel, de ez elhagyható.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.