Kotlóstyúk krumplipüréből

2016-03-25

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1.5 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 3 darab fekete olajbogyó

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.

Lépés  3

Amikor megfőtt leszűrjük, és a tejföllel jól kikeverjük.

Lépés  4

Egy tányérra halmozzuk. A kezünkkel formázzuk a tyúk fejét és a kis csirkéket.

Lépés  5

Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a tyúk és a csirkék taraja, és a csőrük.

Lépés  6

Olajbogyóból apró darabokat vágunk, ezek lesznek a csirkék szeme.

Lépés  7

A vöröshagymát megpucoljuk, cikkeket szeletelünk. Ezek lesznek a tyúk szárnyai és a farktollai.

Lépés  8

Petrezselyemzölddel körberakjuk.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.