Krémes

2016-10-25

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 1:15 h

Egyéb hozzávalók

  • 1 csomag vajas tészta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1,5 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 6 db tojás fehérje

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tésztát kinyújtjuk ,kettévágjuk és az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés. A lapokat megsütjük.

Lépés  2

A pudingot a vaníliás cukorral,tojássárgájával, 10 dkg kristálycukorral és kevés tejjel kikeverjük. A tojásfehérjéket a 20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A maradék tejet felforraljuk és ha forr bele engedjük a kikevert pudingport.

Lépés  3

A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük a krémet és a tetejére helyezzük a bekockázott lapot .Hagyjuk állni. A tetejét tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.