Krumpligombóc leves

2016-03-26

  • Mennyiség: 30
  • Főzési idő: 5m

Medovarszki Tamásné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 0,5 kg krumpli (gombóchoz)
  • 1 darab tojás (gombóchoz)
  • 1 evőkanál étolaj (gombóchoz)
  • 18 dkg liszt (gombóchoz)
  • 1 mokkáskanál só (gombóchoz)
  • 1,5 l krumpli főzővize (leveshez)
  • 1 fej vöröshagyma (leveshez)
  • 2 evőkanál liszt (rántáshoz)
  • 2 evőkanál étolaj (rántáshoz)
  • 1 teáskanál pirospaprika (a rántásra)
  • 1 csipet őrölt kömény (leveshez)
  • 1 teáskanál só (vagy amennyit akarunk)
  • 1 darab húsleveskocka (levesbe)
  • 1 darab fehérpaprika
  • 1 darab paradicsom

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, fazékba rakjuk, s meleg vizet öntünk rá, 1 mokkáskanál sót beleszórunk, s megfőzzük.

Lépés  3

Közben egy másik lábosban 2 evőkanál étolajra 2 evőkanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd félrehúzzuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, majd pedig a megfőtt krumpliról ráöntjük a vizet. Jól, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 felé vágott paprikát, paradicsomot, s a vöröshagymát is. (Én ezeket tálalás előtt ki szoktam venni a levesből.)

Lépés  4

A húsleveskockát ujjunkkal összetörjük, s azt is beleszórjuk a levesbe, valamint az őrölt köménymagot is. Ha felforrt a levesünk, lerakjuk takarékra, s kb. még 10 percig főzzük.

Lépés  5

Eközben a krumplit összetörjük, majd ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az étolajat, s összegyúrjuk a tésztát. A tésztából gombócokat formálunk vizes kézzel, s belerakosgatjuk a levesbe, majd még kb. 10 percig főzzük, hogy a gombócok megfőljenek.

Lépés  6

Közben megkóstoljuk, s ha kell még, teszünk bele sót, de nem biztos hogy kell, mert a húsleveskocka is sós és a krumpli főzőleve is… El is készült a levesünk. Én ilyenkor kiveszem villa segítségével a paprikát, paradicsomot és a hagymadarabokat, s tálalhatunk is…

Lépés  7

Mi nagyon szeretjük a magvakat, ezért tányérunkba szórunk tökmagot, napraforgót, lenmagot, szezámmagot, de ez nem fontos.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 11
Értékeld a receptet

11 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.