Kürtöskalács

2016-02-11

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 2:00 h

A magyar nyelvterületen a kürtőskalács egyszerre székely, erdélyi és magyar sütemény, de különösen a Székelyföldön kedvelik.

Nekünk is van egy finom receptünk:

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg darált dió

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lisztből és vajból,porcukorral,csipet sóval, a tojássárgájával,tejben felfuttatott élesztővel könnyű kelt tésztát készítünk.

Lépés  2

Ha megkelt a tészta,akkor lisztezett deszkára tesszük,átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és 3 cm széles csíkokra vágjuk.

Lépés  3

A kürtöskalács sütőt megkenjük zsiradékkal és a csíkokra vágott tésztát egymás mellé felsodorjuk. A tojások fehérjét villával felverjük, ezzel megkenjük és durvára vágott dióval megszórjuk.

Lépés  4

Faszén parázson forgatással megsütjük. Ha megsült,akkor óvatosan lecsúsztatjuk a formáról és vaníliás porcukorral megszórjuk.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Kefíres brownie

  • Lúdláb torta

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.