Lángos

2016-03-31

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 40m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor vagy xilit

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan felfut.

Lépés  2

A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd a felfutott keveréket és az olajat. Kezdd el összegyúrni, és adagold hozzá folyamatosan a vizet.

Lépés  3

Fedd le a masszát és tedd félre kelni körülbelül 40 percre. Ha ez letelt, formálj a tésztából gombócokat - 10-15 darabot, és újabb fél óráig hagyd őket kelni.

Lépés  4

Forrósíts olajat - annyit, hogy bőven elférjen benne a lángos - egy nagyobb serpenyőben, és süsd ki a tésztát.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.