Lángos

2016-10-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 1 kk. só,
  • 1 kis pohár tejföl,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 dl tej.
  • 1 kk.cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk ,egy mély tálban,kellemes állagú tésztává. Hagyjuk állni hűtőben 60 percet.

Lépés  2

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Lisztbe mártott nagy, kerek formával kiszaggatjuk, lisztezett tálcára rakjuk, és még fél órát kelesztjük.

Lépés  3

Egy nagyobb serpenyőbe rakjunk fel olajat vagy zsírt melegedni és ha forró ,akkor elkezdhetjük olajozott kézzel kinyújtani a gombócokat és belehelyezetjük a forró zsíradékba. Süssük meg a tészták mindkét felét pirosra,majd papírkéztörlővel ellátott tányérra szedjük.

Lépés  4

Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mákos nudli karácsonyra

  • Áfonyás smoothie

  • Kókuszos kocka

  • Csirkemáj baconbe tekerve

  • Tejszínes gombás spagetti

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.