Lángos

2016-02-16

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 1:30 h

Imádod a lángost,de még nem készítettél?

Mi most segítünk benne neked,egy remek recepttel!

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 3 dl étola j(sütéshez)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk ,egy mély tálban,kellemes állagú tésztává. Hagyjuk állni hűtőben 60 percet. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.

Lépés  2

Lisztbe mártott nagy, kerek formával kiszaggatjuk, lisztezett tálcára rakjuk, és még fél órát kelesztjük. Egy nagyobb serpenyőbe rakjunk fel olajat vagy zsírt melegedni és ha forró ,akkor elkezdhetjük olajozott kézzel kinyújtani a gombócokat és belehelyezetjük a forró zsíradékba.

Lépés  3

Süssük meg a tészták mindkét felét pirosra,majd papírkéztörlővel ellátott tányérra szedjük. Forrón, fokhagymával jól bedörzsölve, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.