Lekváros -diós süti

2016-02-29

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Szekeresné Klári receptje

Egyéb hozzávalók

  • 11,5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 csepp vaníliaaroma
  • 10 dkg dió (darált)
  • 3 evőkanál szilva lekvár

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat!

Lépés  2

A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót hozzáadjuk, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lágy lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyen tésztára van szükségünk.

Lépés  3

Nagyobb golyókat formálunk a tésztából, a tojásfehérjét felverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd a darált dióba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk és ebbe egy kiskanálszilva lekvárt

Lépés  4

180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. MEGJEGYZÉS Nagyon szeretjük a diót és a szilvalekvárt. Ezt az egyszerű sütit a mi családunknak találták ki! Jó szívvel ajánlom a húsvéti asztalra!

Címkék:
Átlag pontszám

(1 / 5)

1 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.