Lencse saláta

2016-10-24

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 1 csapott kiskanál só
  • 1 babérlevél
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál 10 %-os ecet,
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipet őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl víz,
  • 2 db lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma és friss petrezselyemzöld

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lencsét áztassuk be előző este.Főzés előtt szűrjük le és rakjuk fel annyi vízbe,hogy ellepje. Adjuk hozzá a sót,babérlevelet,fokhagymát és citromhéjat.

Lépés  2

Főzzük puhára a lencsét ,de ügyeljünk rá ,mert könnyen szétfő. Ha megfőtt a lencse, a levében hagyjuk hűlni. Az öntethez a cukrot keverjük ki az ecettel simára,majd adjuk hozzá az olajat és keverjük ki.

Lépés  3

Öntsük bele a vizet is.Vágjuk fel a lilahagymát és vágjuk finomra a zöldfűszereket. Szórjuk bele az ecetes lébe és keverjük bele a lencsét is.Rakjuk hűtőbe és 2-3 órát hagyjuk hűlni.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.