Libazsíros-lilahagymás pogácsa

2016-03-26

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 3:00 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál libazsír
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 darab tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 2-3 dl tejföl
  • 3 teáskanál só
  • 2-3 darab lilahagyma
  • ízlés szerint libazsír
  • 1 darab felvert tojás a tetejére

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

Lépés  2

Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.

Lépés  3

Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.Kilisztezett tálba rakjuk,majd hűtőbe kb 1 órát pihentetjük.

Lépés  4

Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk lila hagymával és újra hajtogatjuk majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőbe. Aztán még egyszer megcsináljuk a műveletet.

Lépés  5

Miután"kellően kipihente magát," a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam. A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem a tetejüket, és kb. 15-20perc alatt készre sütöttem őket

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.