Lilahagyma lekvár,mint karácsonyi ajándék

2016-10-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Egyéb hozzávalók

  • 10 fej lilahagyma
  • 5 kanál méz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A hagymát vágjuk vékony szeletekre és hintsük meg egy csipetnyi sóval. Hevítsük fel a mézet és a hagymát szórjuk rá.Ízesítésképpen egy szál friss kakukkfűvet is dobhatunk rá. Pároljuk meg a hagymát.Locsolgassuk meg a borral,ecettel és az olajjal a hagymát.

Lépés  2

Gyakran kevergessük,mert könnyen odaég. Sóval, cukorral ízesítsük.Ha teljesen sima állagú lekvárt szeretnénk,akkor egy kicsit turmixoljuk meg és utána még forraljuk néhány percig.

Lépés  3

Töltsük bele az előkészített üvegekbe és dunsztoljuk,majd ne felejtsük el cimkézni. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

Lépés  4

Tipp: Szép lila színe lesz ha egy néhány csepp frissen facsart cékla lével színezzük meg mielőtt elkészül.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.