Karácsonyi linzerkarika

2016-10-24

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 20 dkg porcukor,
  • 40 dkg margarin,
  • 60 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 üveg finom lekvár

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lisztben és porcukorban a hideg margarint elmorzsoljuk, majd az ízesítőket, a sütőport és a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk, ügyelve arra, hogy a tészta nehogy kizsírosodjon, mert akkor sütés után kemény lesz.

Lépés  2

Az elkészült tésztát rövid ideig hűtőben tároljuk a könnyebb alakíthatóság kedvéért. A hűtőből kivéve kb. 3 mm-re nyújtjuk és lehetőségeinkhez mérten különböző alakúra formázzuk kiszúróval.

Lépés  3

A kész formákat sütőlemezen, 180 Celsius fokon 10-12 perc alatt kisütjük. Még langyosan összeragasztjuk őket finom házi lekvárral.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.