Lúdláb torta

2016-10-25

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 4 db tojás /tészta/
  • 4 kanál cukor /tészta/
  • 2 kanál liszt /tészta/
  • 2 kanál kakaópor /tészta/
  • 1 csipet sütőpor /tészta/
  • 7 csapott evőkanál liszt /krém/
  • 7 evőkanál kristálycukor /krém/
  • 3 evőkanál kakaópor /krém/
  • 4 dl tej /krém/
  • 25 dkg margarin /krém/
  • ízlés szerint rum /krém/
  • 20 dkg magozott meggybefőtt
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé.

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk,adunk hozzá egy kanál cukrot is. A lisztet,kakaót,sütőport és a maradék cukrot összekeverjük.A kemény tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját is és tovább verjük.

Lépés  2

Majd egy fakanállal beleforgatjuk a lisztes keveréket.Sima állagú tésztát keverünk,amit egy tortaformába öntünk és előmelegített sütőben 175 fokon megsütünk kb.18 perc alatt. A krémhez a lisztet, a cukrot, a kakaóport simára keverjük a tejjel.

Lépés  3

Sűrű krémet főzünk belőle.Közben a meggyet lecsepegtetjük.Amikor kihűlt, a margarint darabolva kavarjuk hozzá, majd rummal ízesíthetjük. A piskótára simítjuk a krémet és közé szórjuk a meggyet is.Ezután a hűtőbe rakjuk 2 órára,hogy megdermedjen és utána bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. Háromszögekre vágva tálaljuk.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.