Lusta asszony túrósa

2016-03-20

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 darab tojás
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg mazsola
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • ízlés szerint citromhéj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

25 dkg réteslisztet alaposan elkeverünk 15 dkg porcukorral, 1 cs sütőporral, csipetnyi sóval. Nagyon alaposan összekeverjük a száraz anyagokat. Egy másik edényben 2 nagy, vagy 3 kisebb tojást alaposan kikeverünk 3 dl tejjel.

Lépés  2

5 dkg Ramával nagyon- nagyon vastagon kikenjük a tepsi alját és kicsit az oldalát is, majd a száraz keverék felét egyenletesen elhintjük az alján. Erre rámorzsolunk 1/2 kg tehéntúrót, amit megszórunk jó sok reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és10 dkg mazsolával.

Lépés  3

A túró tetejére hintjük egyenletesen a száraz anyagok másik felét, és végül az egészet lassan óvatosan, egyenletesen leöntjük a tojásos-tejes keverékkel, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 5 dkg Ramát elmorzsolunk a tetején és már mehet is a sütőbe.

Lépés  4

Pirosra sütjük és a végén megszórjuk porcukorral.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.