Madártej szelet

2016-02-25

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 1:10 h

Kertész Tünde receptje

Egyéb hozzávalók

  • 8 darab tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 13 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 csomag vaniliáscukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2,5 dl habtejszín

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 8 ek cukrot és a sütőporral elkevert 8 ek lisztet, majd tepsiben (kb. 35x25cm) megsütjük.
A krémhez a tojássárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a maradék lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle.

Lépés  2

Míg hül a krém 15 dkg porcukrot a 20 dkg vajjal kikeverünk. Ha kihűlt a krém, akkor hozzákeverjük a vajjal kikevert porcukrot.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.
A piskótára először rákenjük a krémet, erre tesszük a tejszínhabot. Pár órára hűtőbe teszük

 

Átlag pontszám

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Értékeld a receptet

5 ember pontozta a receptet

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.