Mákos pite

2016-03-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 50m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor vagy xilit
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 darab tojás
  • 15 dkg margarin
  • csipet só
  • 50 dkg darált cukrozott mák
  • 2 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 1 darab alma
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2 darab tojás

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt a fél deci tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk, közben elmorzsoljuk a liszttel a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, jól összegyúrjuk

Lépés  2

A töltelékhez felforraljuk a 2 dl tejet, majd beleadjuk a mákot és a darát. A tűzről lehúzva a többi hozzávalót is belekeverjük, a végén 2 felvert tojásfehérjével lazítjuk.

Lépés  3

A tésztát 2 részre osztjuk, kikent, kilisztezett közepes tepsihez kinyújtjuk az egyik tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik tésztlapot is kinyújtva ráhelyezzük. Tetejét sűrűn villával megszurkáljuk, és megkenjük tejjel. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.