Marcipános nyuszi

2016-03-29

  • Mennyiség: 5
  • Elkészítési idő: 30m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor vagy xilit
  • 1 darab rumaroma
  • 20 dkg marcipán

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem.

Lépés  2

A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntöm, majd a rumaromával meglocsolom. Az egészet jól összegyúrom.egy 28x25-ös formát fóliával kibélelek, és ebbe simítom bele a kekszes masszát.

Lépés  3

Hűtjük, majd nyuszi kiszúróval kiszúrom, a marcipán masszát kinyújtom és abból is nyuszikat szúrok ki. A kekszes nyuszikat a marcipán nyuszival összeragasztjuk. És várjuk a locsolkodókat!

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.