Mazsolás foszlós fonott kalács

2016-03-27

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 60m

Nagy Krisztina receptje

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál vanília por
  • 1 csipet só
  • 2 marék mazsola
  • 1 darab tojássárgája a kenéshez

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Finom foszlós kalács, mely nem hiányozhat a húsvéti asztalról.

Lépés  2

A langyos tejből, cukorból,2 kanál liszttel és élesztővel szokás szerint kovászt készítünk.A többi hozzávalóval együtt sima,laza,hólyagos tésztává gyúrjuk és meleg helyen letakarva 30percet kelesztjük.

Lépés  3

Utána 6 darabba vágjuk, egyforma méretű rudakat sodrunk és összefonjuk.Újra 30 percet kelesztjük letakarva,majd utána lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!

Recept Típusa:, Címkék:,
Átlag pontszám

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.