Medvehagymás töltött tojások

2016-03-31

  • Mennyiség: 3
  • Elkészítési idő: 25m

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 kanál finomliszt
  • 1 kanál mustár
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 dl tej
  • 4-5 levél medvehagyma

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk.

Lépés  3

A vajból, tejből, lisztből sűrű besamelt főzünk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és szitán vagy szűrőn áttörjük.

Lépés  4

A besamelt elkeverjük a tojások áttört sárgájával, mustárral, sóval, borssal és a medvehagymával. Habzsákba tesszük a krémet és betöltjük vele a tojásokat.

Lépés  5

Salátával, zöldségekkel díszíthetjük. Majonézes salátát adhatunk mellé. Ha nincs medvehagymánk, készíthetjük snidlinggel, újhagymával is!

Recept Típusa:, ,
Átlag pontszám

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet

5 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.