Meggyes mák torta

2016-02-18

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Vámos Ildikó receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 6 kanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • 3 kanál darált mák
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 marék magozott meggy
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk.sütőpor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 4 kanál étolaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojásokat válasszuk szét.A tojásfehérjét verjük kemény habbá és rakjuk hűtőbe.

Lépés  2

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és étolajjal habosra.

Lépés  3

A száraz anyagokat keverjük össze.A meggyet rakjuk egy szűrőbe és hagyjuk lecsepegni.

Lépés  4

A tortaformát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.

Lépés  5

A tojásfehérjehabba forgassuk bele a tojáskrémet és óvatosan keverjük el. Ezután szórjuk bele a lisztes keveréket és keverjük el sima állagúra.

Lépés  6

A kész masszát öntsük bele a tortaformába és simítsuk el egy habkártyával. Szórjuk rá a lecsepegtetett meggyszemeket és helyezzük sütőbe. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük 35-40 percig.

Lépés  7

Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a tészta. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Címkék:, ,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.