Mesy húsvéti hideg tálja

2016-02-23

  • Mennyiség: 6-8
  • Főzési idő: 60m

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 8-10 darab főttojás
  • ízlés szerint mustár,majonéz,tejföl,bors
  • 10-14 szelet sonka
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • ízlés szerint só,fehérbors
  • 20 dkg franciasaláta
  • ízlés szerint alma,savanyú uborka,majonéz,tejföl,mustár,só
  • díszítéshez,uborka,paradicsom

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Elkészítés: A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, és jól elkeverjük.
Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba.

Lépés  2

A tormakrémes sonkatekercshez 10 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük.
A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük.
A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk.
A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük a kaszinótojásokat,majd a tál két szélére a sonkatekercseket.

Átlag pontszám

(4.8 / 5)

4.8 5 45
Értékeld a receptet

45 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.