Méteres kalács

2016-02-22

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Bodnár Éva receptje

Egyéb hozzávalók

  • 4 darab tojás /tészta/
  • 20 dkg porcukor /tészta/
  • 1,5 dl olaj /tészta/
  • 1,5 dl langyos víz /tészta/
  • 25 dkg liszt /tészta/
  • 1 csomag sütőpor /tészta/
  • 4 evőkanál kakaópor /tészta/
  • 10 dkg puha vaj /krém/
  • 15 dkg porcukor/krém/
  • 4 evőkanál rum/krém/
  • 1 csomag puncsízű pudingpor/krém/
  • 4 evőkanál cukor/krém/
  • 1/2 l tej/krém/
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál vaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keménnyé vert habját. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott és lisztezett őzgerincformában egyenként megsütjük 180 fokon, légkeveréssel 18 perc alatt sült meg. Ha nincs légkeveréses funkció, a sütési ideje kb. 22-25 perc.

Amíg sül a tésztánk, a pudingport simára keverjük kb. 1 dl tejjel a 4 evőkanál cukorral. A megmaradt tejet felforraljuk, majd hozzá öntjük a pudingos tejet. Sűrűsödésig lassú tűzön főzzük, kihűtjük.

Lépés  2

A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, majd ehhez a vajas krémhez hozzákeverjük a kihűlt pudingot is. Robotgép legalacsonyabb fokozatával szép sima krémmé keverjük.

A kihűlt tésztát a gerincek mentén felszeleteljük, majd a szeleteket állítva megkenjük a krémmel a következőképpen: 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém.

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt.

Hideg helyre tesszük, amíg megdermed, majd ferdén szeleteljük.

 

Recept Típusa: Címkék:, ,
Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Értékeld a receptet

6 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.