Mézes puszedli

2016-11-29

  • Mennyiség: 12
  • Elkészítési idő: 60m

Egyéb hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 0,25 kg méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dkg szalakáli
  • 1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva)
  • 10 dkg margarin
  • mézeskalács-fűszerkeverék, vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Gyúrja össze a hozzávalókat, majd tegye 1 napra hűtőbe. Sütés előtt hagyja szoba hőmérsékleten pihenni 20 percet,majd nyújtsa ki a tésztát kb. fél centi vastagra.

Lépés  2

Szaggassa ki a formákat, majd forró, 200 C fokos sütőben süsse 8-10 percig.

Lépés  3

Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Bólé friss gyümölcsökből

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.