Mézeskalács

2016-10-07

  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 12.5 dkg porcukor
  • 12.5 dkg méz
  • 1 db tojás
  • 1 kk szalakáli
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0.5 ek zsír
  • 1.25 dl tej
  • 3 ek. baracklekvár
  • 1 ek.mézeskalácsfűszer

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tejet felforraljuk, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe a szódabikarbónát, a másik felébe a szalalkálit keverjük.

Lépés  2

A mézet is meglangyosítjuk. 40 dkg lisztbe, fakanállal belekeverjük az összes hozzávalót. Lágy, ragacsos masszát kell kapnunk.

Lépés  3

A tálat amiben a tésztát összekevertük, fóliával letakarjuk, és egy éjszakát, szobahőmérsékleten pihentetjük.

Lépés  4

Másnap a maradék 10 dkg liszttel összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd 180 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a mézeskalácsot.

Lépés  5

1 tojásfehérjét, 20 dkg porcukorral kikeverünk, és sütés után, ezzel díszítjük a mézeskalácsokat.

Lépés  6

Azonnal fogyasztható, puha mézeskalács lesz a végeredmény, amely fémdobozban tárolva, sokáig friss marad.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.