Mézeskalács házikó

2016-10-07

  • Elkészítési idő: 3:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg méz
  • 30 dkg Rama margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 kávéskanál mézeskalács fûszer
  • 3 kávéskanál reszelt narancshéj
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A mézet felolvasztjuk, beletesszük a mézes fűszerkeveréket, a reszelt narancshéjat. A rámát felolvasztjuk és ha egy kicsit meghűlt az olvasztott mézhez keverjük.

Lépés  2

Az egész tojásokat a cukorral kikeverjük. A lisztet leszitáljuk, majd beletesszük a szódabikarbónát. A liszt felét hozzádolgozzuk a mézes rámához, majd hozzá adagoljuk a cukros tojást és a maradék lisztet. jól kidolgozva nagyon szép sima tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszünk pihenni, majd másnap ½ cm vékonyra kinyújtjuk.

Lépés  3

És elkezdjük a mézeskalács házikót kiszabdalni (mindenki a saját elgondolása szerint). Én a házikó alakját előre el terveztem és a férjem a sablont elkészítette hozzá 🙂

Lépés  4

Sütőben, 170 fokon, 10-12 percig sütjük, légkeveréses sütőben csak 8-10 perc.:)

Lépés  5

Mézeskalács tipp! Mézeskalács készítésekor az eredeti recept szerint a tepsit, sütőlemezt nem kell semmivel bekenni, nem fog leragadni.:)

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.